Nieuws, Vrije tijd

CV-ketel vervangen doe je niet zomaar

CV-ketel vervangen

In de meeste gevallen wordt een CV-ketel pas na ongeveer 15 jaar vervangen. Vaak zijn kosten- en energiebesparing de belangrijkste redenen. Vroeger verbruikte de CV-ketels veel meer dan de HR- of VR-ketels van tegenwoordig. De nieuwe ketels behalen een veel hoger rendement. Bovendien kun je nu via Werkspot heel eenvoudig een professionele vakman vinden die jouw CV-ketel kan vervangen. Maar hoe gaat dat in zijn werk en wanneer moet je je CV-ketel vervangen? Lees een stukje verder om erachter te komen.

Waarom je CV-ketel vervangen?

Zoals eerder vermeld zijn vaak kosten- en energiebesparing de belangrijkste redenen. Vaak zijn de CV-ketels na 15 jaar versleten en toe aan vervanging. Overigens kun je ook je CV-ketel eerder laten vervangen om zo hoge reparatiekosten te voorkomen. Want op het moment dat er iets kapot gaat aan je CV-ketel moet het natuurlijk wel gerepareerd worden. Echter is een reparatie door een installateur vaak aan de dure kant. Het is dan voordeliger om een nieuwe ketel aan te schaffen. Bovendien zorgt een nieuwe ketel voor besparing op de huidige stookkosten. De nieuwe HR- en VR-ketels behalen wel een rendement van 90% tot 100%. Overigens raad ik je aan om je CV-ketel te vervangen in de zomer en niet in de winter. Zorg dat je goed voorbereid bent op de kou en in de winter lekker de verwarming kan gebruiken.

Ervaren vakman via Werkspot

Het is verstandig om je CV-ketel te laten vervangen door een professional met genoeg ervaring. Je wilt namelijk wel dat het in één keer goed gedaan wordt en je vervolgens kunt genieten van de verwarming. Op de website van Werkspot kun je kosteloos en geheel vrijblijvend een klus online plaatsen, in mijn geval was het een CV-ketel vervangen. Op Werkspot zijn er veel vakmannen beschikbaar voor allerlei soorten klussen. Vaak krijg je na het plaatsen van jouw klus al binnen 24 uur reactie van vakmannen bij jou in de buurt. Deze kun je vervolgens heel eenvoudig vergelijken op bijvoorbeeld prijs, ervaring, reactie en reviews. Dat zorgt voor grotere zekerheid van je keuze voor een vakman.

Plaats je klus online

Werkspot is ontzettend gebruiksvriendelijk en werkt erg eenvoudig. Het vervangen van mijn CV-ketel verliep erg soepel. Daarom raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Werkspot. En mocht je een keer een klus hebben dat je niet zelf kunt doen, plaats dan zonder te twijfelen je klus online en kies één van de beschikbare vakmannen. Het is kosteloos en geheel vrijblijvend dus naar mijn mening het proberen waard.