samengewoon.nl

Een weekendje weg buiten Nederland, maar toch dichtbij?

Wil je er graag even tussenuit, en het liefst buiten Nederland, maar toch dichtbij? In Duitsland en België zijn er ook vele leuke steden en plekken te vinden waar je je echt op vakantie voelt. In dit blog hebben we het er over twee in het bijzonder, die niet voor niets erg populair zijn onder Nederlandse toeristen. Daarnaast zijn deze twee steden gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland, en niet al te duur.

Weekendje weg in Düsseldorf

De eerste is Düsseldorf. Deze Duitse stad ligt redelijk dicht bij Nederland, maar je voelt je er wel echt helemaal op vakantie doordat er een ander sfeertje dan in Nederland hangt. Het is een hele gezellige stad waarin je prima kunt winkelen, maar ook urenlang slenteren en oude gebouwen bekijken kan in deze stad. Het is bovendien niet moeilijk om mooie hotels Düsseldorf te vinden, want de stad is niet alleen vrij toeristisch, maar er komen ook veel zakenlui naartoe.

In Düsseldorf kun je ontzettend veel leuke activiteiten ondernemen, zoals een brouwerijrondleiding met Alt-bierproeverijen. Dit is echt een aanrader voor de bierliefhebber! Wil je liever iets cultureels doen? Dan kun je het beste de oude stad induiken. Daar vind je prachtige, karakteristieke gebouwen en kun je bij vele aanbieders een rondleiding boeken. Ook de Kaiserswerth Past & present Discovery Game is super leuk voor alle leeftijden. Waar wacht je nog op? Bekijk de mooiste hotels in Düsseldorf, en bezoek deze gezellige Duitse stad!

Weekendje weg in Brugge

Ga je liever voor een Belgische (Vlaamse) stad voor jouw weekendje weg? Dan is Brugge ook zeker een aanrader. Deze historische stad is super authentiek, en staat vol met karakteristieke gebouwen. De grachten maken het een romantische stad, die soms een beetje aan Amsterdam doet denken. Het middeleeuwse stratenpatroon is goed geconserveerd, en doet erg sfeervol aan. Net als in Düsseldorf is het gemakkelijk om leuke hotels Brugge te vinden. Het aanbod is erg groot, mede dankzij het feit dat Brugge super toeristisch is.

In Brugge kun je het Prinselijk Begijnhof bezoeken, een oase van rust middenin de stad. Of bezoek het Belfort, al even imposant. Wil je liever gewoon wat rondstruinen? Daar is Brugge natuurlijk perfect voor. Het centrum is prachtig, en als je een van de hotels Brugge middenin het centrum boekt wandel je er elke avond gemakkelijk even uit.

Welke is je favoriet?

Zowel Düsseldorf als Brugge hebben veel te bieden aan toeristen. Brugge is weliswaar wat sfeervoller, maar in Düsseldorf is meer te doen. Voor de meeste mensen is Düsseldorf ook wat dichter bij huis, wat het een makkelijke keuze maakt. Welke van de twee zou jij graag eens bezoeken? En met welke reden?

Mobiele versie afsluiten