samengewoon.nl

Rekening houden met het milieu is goed!

Studio Anneloes

Je kunt op heel veel manieren rekening houden met het milieu. Je koopt bijvoorbeeld alleen biologisch geteelde groenten en fruit. Dan weet je zeker dat je te maken hebt met gezonde producten, die ook nog eens op een verantwoorde manier zijn gekweekt. Nog een manier is om lokale producten aan te schaffen en dan ook nog die producten die in het seizoen zijn. Mensen deden dat vroeger al: boerenkool en hutspot werden vooral in de winter gegeten en dat was niet zonder reden. Maar ook op het gebied van kleding valt er nog veel eer te behalen. Kies bijvoorbeeld voor de kleding van Studio Anneloes. Deze kleding is op een verantwoorde wijze geproduceerd en daardoor draag jij dus bij aan een beter milieu.
Studio Anneloes

Het milieu is en blijft een heet hangijzer

Want de schade die wij met z’n allen de laatste 100 jaar hebben toegebracht aan het milieu lijkt onomkeerbaar. En dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Maar door deze schade kan het zomaar zijn dat we (op termijn) onze eigen toekomst om zeep helpen. Of de toekomst van onze (klein) kinderen. Dat lijkt doemdenken, maar het is helaas een feit. Kijk naar de oceanen en de luchtvervuiling. We moeten er heel hard aan werken om iets van de schade die wij hebben toegebracht te herstellen.

Alle beetjes helpen

Kies er bijvoorbeeld thuis eens voor om een dikke trui aan te trekken in plaats van de centrale verwarming op een hogere stand te zetten. Doe het licht uit in ruimtes waar je niet bent. Haal de oplader van de telefoon, tablet en laptop eruit wanneer je apparatuur is opgeladen. Kook niet een complete ketel water wanneer je maar één kopje thee wilt. Probeer eens twee minuten korter te douchen. Het zijn maar kleine dingen, maar ze helpen echt.

Wijs anderen ook op de mogelijkheden

Soms denken mensen gewoon niet na bij wat ze doen. Er worden nog steeds ballonnen opgelaten bij speciale gelegenheden. Die ballonnen zien er natuurlijk heel mooi uit als ze allemaal tegelijk worden losgelaten. Maar ze zijn een stuk minder aantrekkelijk als ze worden teruggevonden in de magen en darmen van (zee) dieren. Toch zijn mensen hier niet altijd van op de hoogte. Wanneer je mensen er op een vriendelijke wijze aan herinnert dat er ook andere, meer milieuvriendelijke oplossingen zijn, dan vinden ze dat vast een goed idee. Let op: je wilt de mensen niet voor het hoofd stoten, vriendelijk blijven is de kunst.

Mobiele versie afsluiten