samengewoon.nl

Trendy het voorjaar in met een houten horloge

houten horloge plaatje

We kunnen langzaamaan onze zomerse garderobe weer tevoorschijn halen. Hier hoort uiteraard een bijpassend horloge bij. Een houten horloge past uitstekend in het vrolijkere wat warmere voorjaarsweer. Door het hout heeft het houten horloge een natuurlijke uitstraling en dit past uitstekend bij de wat meer groenere en kleurrijke natuur die bij het voorjaar hoort. Het houten horloge is inmiddels een zeer populaire trend die is komen overwaaien vanuit Amerika richting europa. Inmiddels zie het steeds meer in het straatbeeld en heeft dit horloge definitief zijn intrede gedaan en is er van een trend niet echt meer sprake. Als je er ook trendy bij wil lopen aankomend voorjaar en zomer dan is het handig om dit blog te lezen zodat je wat meer hierover te weten komt.

Wat zijn de voordelen van het houten horloge?

Het houten horloge kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het gewone horloge. Één daarvan is vooral belangrijk voor diegene die snel last van huiduitslag of exceem hebben. Vaak hebben diegene daar last van bij het dragen van een stalen horloge. Het staat is bewerkt met een vloeistof die het oxideren tegen gaat. Deze vloeistof zorgt vaak voor irritatie van de huid. Bij het houten horloge is dat niet het geval. Dit is een natuurlijk product waarbij niemand last heeft van uitslag of exceem. Verder is het horloge van hout aanzienlijk lichter wat het dragen van dit horloge een stuk aangenamer maakt. Verder ziet het houten horloge er heel leuk en trendy uit. Er is inmiddels een behoorlijk aanbod en er is veel keuze. Dat is eigenlijk het belangrijkste voordeel.

Van welk hout is een houten horloge gemaakt

Er worden verschillende houttypes gebruikt om dit horloge mee te maken. Het meest gebruikte houtsoort is bamboe. Bamboe is een fijn houtsoort om mee te werken en daardoor is het bij uitstek geschikt om een houten horloge van te maken. Bij bamboe is daarnaast het grote voordeel dat er duurzaam mee te produceren is. Een bamboe boom is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is er sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is om mee te produceren. Dit voorkomt dus ontbossing van deze wereld wat inmiddels een behoorlijk serieus probleem geworden is. Ander populair houtsoort is zebra hout. Dit houtsoort dankt zijn naam aan de duidelijke nerf die erop zichtbaar is. Dit is een strepentekening die vergelijkbaar is met het patroon van een zebra. Dit maakt dat een Zebra hout horloge een hele duidelijke houtlook heeft.

Mobiele versie afsluiten