Nieuws

Tweedehands traplift voor mijn vader

Tweedehands traplift

Mijn vader is nu 78. Een beetje een norse man, maar zijn hart zit op de juiste plaats en ik houd van hem. Wat mij nu kwelt, is dat hij steeds meer last krijgt van zijn gewrichten. Ik begin ook inmiddels te vermoeden dat er artrose, of heftiger nog, artritis in het spel is. Ik van samengewoon.nl vind het belangrijk om vooral normaal te blijven doen. Alleen kan dat niet altijd. Mijn vader vindt het door zijn gewrichten steeds lastiger om elke trap te betreden. Waar een lift is, daar nemen we die. Heel begrijpelijk natuurlijk. Maar wat moeten we voor hem thuis nou doen? Inmiddels ben ik aan het kijken naar een tweedehands traplift.

Artritis

Ik vermoed dus dat mijn vader artritis heeft. Hoe kun jij voor jezelf of voor een bekende vaststellen of er sprake is van artritis? Er zijn maar liefst honderd verschillende vormen van de gewrichtsontsteking vastgesteld. Wanneer gewrichtspijn heel heftig wordt, kan er sprake zijn van artritis. Het is altijd goed om langs te gaan bij een dokter om te informeren naar de soorten die er zijn en of er sprake van is. Wacht ook niet te lang. Zo gaat mijn vader binnenkort ook naar de arts.

Waarom een traplift

Ik heb even een beetje onderzoek gedaan, en het valt me op dat trapliften niet algemeen bekend zijn, terwijl dat wel zou moeten. Ze lossen een hoop problemen op. Je hoeft niet het huis te verkopen en te gaan nadenken over een aangepast appartement. Waarom een tweedehands traplift dan handig is, vertel ik je in de volgende alinea. De bovenverdieping van het huis blijft nog benut, en diegene voor wie de tweedehands traplift is voelt zich ook niet meer bezwaard. Hij of zij kan overal gaan en staan in het huis.

Een tweedehands traplift is even goed

Nu is mijn oog gevallen op een tweedehands traplift, omdat die ongeveer de helft van de prijs zijn, maar toch net zo veilig. Een tweedehands traplift is een gebruikte die weer ingenomen wordt en gereviseerd wordt. Zo’n tweedehands traplift voldoet aan alle veiligheidseisen (en er worden er nogal wat gesteld). Een tweedehands traplift heeft maar liefst vijf jaar garantie, en ze komen jaarlijks bij je langs om hem te controleren. Daarnaast zijn ze veel beter voor het milieu, want je hergebruikt tenminste de materialen. Je kunt zelf ook je tweedehands traplift weer inleveren zodat de materialen gerecycled kunnen worden. Ik weet het nu best wel zeker, met zo’n traplift blijven mijn vader en ik samen gewoon.