Kinderen

Verliefd geworden op vakantie? Zo gaat het verder.

De nieuwe manier van leven dit jaar brengt soms onverwachte verassingen met zich mee. De meeste vakantieplannen zijn omgegooid, maar wellicht heb je dit jaar wel een vakantieliefde gehad. Ongeveer de helft van alle Nederlands heeft wel eens een vakantieliefde gehad, zo gek is het dus helemaal niet dat je tijdens jouw ontsnapping aan het dagelijks leven verliefd bent geworden op een local of andere vakantieganger. Je verwacht niet dat het gebeurd, maar ineens ziet die surfleraar, ober of barman er toch spannend uit. Dit komt volgens deskundigen omdat je je op vakantie lekker voelt, ontspannen bent en leuke dingen aan het doen bent. Ontmoet je iemand die jouw interesse wekt, dan associeer jij hem waarschijnlijk met jouw vakantiegevoel. Hierdoor kan het dus komen dat je veel sneller verliefd wordt dan wanneer je thuis iemand ontmoet.

 

Vakantieliefde

Eerlijk is eerlijk, het hebben van een vakantieliefde kan een onwijs goed gevoel geven. Je voelt je goed en je ontmoet een interessant persoon. De lange dagen, het zonnetje in de lucht en de andere taal helpen daar natuurlijk wel een beetje bij. Ook zijn de mensen die je op vakantie ontmoet vaak anders dan wat je in Nederland gewend bent, super spannend natuurlijk! Onthoud alleen wel dat je tijdens jouw vakantie op een roze wolk zit en je een verminderd realiteitsbesef hebt. Een totaal andere omgeving, taal, ga zo maar door. Je fantasie kan hierdoor behoorlijk op hol slaan. Ook kan de ander jullie vakantieliefde misschien wel anders interpreteren. Vind hij jou wel echt leuk of stapt hij snel weer over naar een ander zodra jij naar huis bent? Maak je verwachtingen niet te hoog en blijf realistisch, meestal eindigt een vakantieliefde namelijk weer op het moment dat de vakantie voorbij is en je terugkomt in je eigen omgeving.

 

Het kan ook anders

Natuurlijk kan het ook zomaar gebeuren dat je echt zeker bent van je zaak en je jouw vakantieliefde hoe dan ook terug wilt zien. Probeer gewoon nog eens af te spreken, waarom ook niet? Het kan alleen wel zijn dat je bij het weerzien merkt dat jouw fantasie niet overeenkomt met de werkelijkheid en dat hij toch niet die droomman. Toch komt het ook voor dat een vakantieliefde uitgroeit tot een relatie. Een ander scenario is dat je zwanger blijkt na de vakantie, dat is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Zorg dan dat je in ieder geval het contact blijft houden of weer oppakt. Twijfel je over de vader? Dan is een vaderschapstest de uitkomst.