Nieuws

Het was nodig om een container te gaan huren

container huren Apeldoorn

Bedrijfsafval is iets waar je als bedrijf niet omheen kan. Je krijgt daar namelijk altijd wel mee te maken. Maar het is van groot belang om je bedrijfsafval zorgvuldig te verwerken. Daarom doen veel bedrijven dat niet zelf, maar besteden ze het verwerken van al het bedrijfsafval graag uit aan een afvalinzamelingsbedrijf dat daarin gespecialiseerd is. In de meeste gevallen zijn dit soort bedrijven bovendien een stuk goedkoper dan de plaatselijke gemeenten. Daarnaast kreeg ik te horen dat de abonnementen bij afvalinzamelingsbedrijven erg flexibel zijn en eenvoudig zijn af te sluiten. Zelf heb ik ook een bedrijf en dat zorgt voor veel bedrijfsafval. Voorheen liet ik dat verwerken door de gemeente van Apeldoorn. Maar sinds kort huur ik een container bij een afvalinzamelingsbedrijf. In dit blog zal ik vertellen hoe ik tot deze keuze gekomen ben en waarom het ook voor jouw bedrijf interessant kan zijn.

Waarom ik gekozen heb voor een afvalinzamelingsbedrijf

Ik heb nu een paar jaar een eigen bedrijf en daardoor heb ik te maken met veel bedrijfsafval. Aan het begin viel het bedrijfsafval nog wel mee, maar het is nu wel echt nodig om een container te gaan huren. Zelf dacht ik eraan om de verwerking van mijn bedrijfsafval te laten verzorgen door de gemeente van Apeldoorn. Maar ik kreeg het advies van andere ondernemers dat het verstandiger is om daar een afvalinzamelingsbedrijf voor in te schakelen. Deze afvalinzamelingsbedrijven beschikken over verschillende abonnementen die je vrij eenvoudig zelf kunt samenstellen naar eigen wens. Bovendien kun je deze tussentijds wijzigen als dat jouw onderneming beter uitkomt. Maar voor mij was het simpelweg het belangrijkste dat het afvalinzamelingsbedrijf goedkoper was dan de gemeente van Apeldoorn. Anders was het voor mij niet interessant om bij het afvalinzamelingsbedrijf een container te huren in Apeldoorn.

Is het voor jouw onderneming ook interessant?

De grootste reden voor mijn overstap van de gemeente naar een afvalinzamelingsbedrijf was dat ik maandelijks wat geld wilde besparen. Ik heb vrij snel en eenvoudig een abonnement samengesteld aan de hand van mijn eigen voorkeuren. Het ging daarbij vooral om het soort afval dat verwerkt moest worden, hoe vaak de container geleegd moest worden en hoe groot de container moest zijn. Verder hoefde ik mij nergens meer zorgen over te maken. Ik kreeg nadat ik het abonnement had afgesloten een container op de locatie van mijn bedrijf bezorgd. Vervolgens kwamen ze elke laatste dag van de maand mijn container legen. Mocht je je afvragen of het ook interessant kan zijn voor jouw bedrijf, neem dan een kijkje naar het overzicht van de tarieven van een afvalinzamelingsbedrijf.