Nieuws

Hoog tijd voor weer wat samen gewoon

parel beheer

Zoals je weet ben ik niet zo van de onnatuurlijke of onnodige veranderingen. Wanneer iets werkt, dan hoef je er niets meer aan te doen. Het Engelse gezegde gaat niet voor niets: when it’s not broken, don’t fix it. Toch moet zelfs ik met deze stellige mening toegeven dat een beetje verandering van tijd tot tijd noodzakelijk is. Soms kun je namelijk niet meer op dezelfde voet doorgaan. Zo’n moment had ik laatst ook. Mijn partner en ik wonen in een appartementencomplex. Samen met de andere leden van de Vereniging van Eigenaren (VvE) verzorgen we het onderhoud aan het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes. Normaliter verloopt dat allemaal heerlijk soepel. Totdat er iets veranderde.

Ongeorganiseerd zooitje

Binnen de VvE van ons appartementencomplex is ooit een bestuur aangewezen die het beheer (VvE Beheer) in goede banen laat lopen. Dat is namelijk wettelijk verplicht en stiekem ook wel zo makkelijk. We dachten allemaal dat het bestuur de zaken op orde hadden. Het tegenovergestelde bleek echter waar. De penningmeester van de Vereniging van Eigenaren had zijn appartement verkocht. Logischerwijs ging hij dus verhuizen en liet het zijn taak binnen het bestuur over aan iemand anders. Na zijn verhuizing kwam het bestuur erachter dat de penningmeester er een ongeorganiseerd zooitje van had gemaakt! De administratie klopte niet, de financiën waren te laag en ga zo maar door. Er was in feite geen sprake meer van lekker ‘samen gewoon’.

Uit een bodemloze put klimmen

Het was dus hoog tijd voor weer wat orde, organisatie en overzicht binnen het bestuur én binnen de Vereniging van Eigenaren. In eerste instantie probeerden we het op eigen houtje te fiksen. Ik kan je helaas vertellen dat het dan net kan voelen alsof je uit een bodemloze put moet klimmen. En daar wordt niemand vrolijker van. Om weer een beetje wat blijdschap te brengen in het appartementencomplex, ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Als snel kwam ik op het idee om deze taak uit te besteden. In zo’n ondernemend land als dat van ons is er vast wel iemand te vinden die er verstand van heeft. Zo kwam ik uit bij Parel Beheer.

Eindelijk weer samen gewoon

Parel Beheer is een onafhankelijke VvE Beheerder. Dat wil zeggen dat het bedrijf diverse diensten voor je kan overnemen die te maken hebben met het VvE Beheer. Zo kun je het gehele beheer aan deze partij overlaten of specifieke onderdelen zoals de administratie. Na veel vergaderingen en discussie is er bij ons uiteindelijk besloten om het algehele VvE Beheer over te dragen aan Parel Beheer. Dat was de beste beslissing tot dusver. Eindelijk kunnen weer allemaal ‘samen gewoon’ zijn. Zoals je ziet is het soms onvermijdelijk om veranderingen door te voeren om weer gezellig met elkaar te zijn.