Nieuws

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren

Polyvinylchloride vloeren, afgekort PVC vloeren, zijn een bepaald soort kunststof vloeren die al voor langere tijd worden gebruikt en tegenwoordig steeds populairder wordt bij bedrijven en particulieren. Voor deze vloeren wordt gebruik gemaakt van een harde soort kunststof met verschillende soorten bedrukking zoals houtdessins, aluminium tranenplaat, zandsteen of graniet. Je kunt het zo gek niet bedenken of de PVC vloer heeft het.

Diversiteit van PVC vloeren

Het grootste voordeel van PVC vloeren is dan ook dat elke bedrukking mogelijk is. Wil je een houten vloer, maar ligt dit buiten jouw budget of vind je het onderhoud hiervoor te arbeidsintensief, dan is een PVC vloer een uitkomst voor jou. Voor deze vloeren geldt immers het motto “wel de lusten, maar niet de lasten”. Zo kun je de chique uitstraling van een houten vloer nabootsen met een PVC vloer, maar hoef je je vanwege de harde kunststof niet jouw mooie naaldhakken uit te trekken omdat je bang bent voor krassen op de vloer. Bovendien is voor het onderhoud van PVC vloeren minder aandacht vereist. Af en toe een stofzuiger eroverheen en eens in de zoveel tijd een PVC reiniger is genoeg!

Vocht- en warmtebestendig

Bij PVC vloeren hoef je je niet druk te maken over vloerverwarming. De mooie bedrukking zijn namelijk bestand tegen de warmte van de vloerverwarming en zal dan ook niet veranderen. Je hoeft je dus niet druk te maken om koude voetjes bij PVC vloeren.

Verder zijn PVC vloeren vochtbestendig. De stroken worden strak tegen elkaar aangelegd en vastgelijmd aan de vloer. De PVC vloeren zijn dan ook, gezien hun bestendigheid tegen vocht en warmte, een uitstekende vloerkeuze voor in uw badkamer.

Geluidsdicht

PVC vloeren worden direct aan de grond vastgelijmd. Omdat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond zit, weerkaatsen geluiden vrijwel niet. Hierdoor hebben jouw buren en huisgenoten minder last van het geluid van tikkende hoge hakken en verschuivend meubilair.

Onhandig?

Ben jij, net als ik, een beetje onhandig soms? Des te meer reden voor jou om dan voor een PVC vloer te kiezen. Deze vloeren zijn namelijk, vanwege hun waterbestendigheid, makkelijk schoon te houden. Bovendien hoef je je, vanwege het kunststof, geen zorgen te maken ove r het snelle ontstaan van vlekken in de vloer.

Mocht je het nou echt bont hebben gemaakt en is een gedeelte van jouw vloer ernstig beschadigd, omdat je bijvoorbeeld iets zwaars hebt laten vallen op vloer, dan hoeft dat niet gelijk paniek op te leveren. PVC vloeren zijn namelijk gemakkelijk te vervangen. Je hoeft slechts het beschadigde gedeelte eruit te halen en deze te vervangen.