Lifestyle, Nieuws

Tuintegels: heel gewoon voor een prachtige tuin

tuintegels

Tuintegels zijn niet weg te denken uit een goed opgezette tuin. Je ziet ze overal en eigenlijk sta je er niet bij stil. Toch kan de keuze van de juiste tuintegels heel doorslaggevend zijn voor hoe je tuin eruit ziet. Eigenlijk zijn ze heel sfeerbepalend. De tijd van de gewone betonnen stoeptegel is namelijk al lang voorbij. Als je echt goed naar tuintegels kijkt zijn ze helemaal niet zo gewoon.

Tuintegels: ontwerp  je eigen tuin

De keuze voor tegels is eigenlijk net zo belangrijk als de keuze voor de vloer van je huis. Het grote oppervlak is niet te missen en daardoor valt het erg op. Natuurlijk, niemand kijkt twee keer naar die gewone stoeptegels. Maar als jij van je tuin iets moois maakt,  als je nadenkt over het ontwerp, dan voel je je thuis op deze plek. De tuin is tegenwoordig een extra kamer van het huis. Je wilt dat het daar gezellig is. En dat begint met de keuze voor de juiste tuintegels.

Materiaal

Tuintegels zijn te koop in allerlei materiaal. Het is belangrijk dat je kijkt welk materiaal het beste in jouw tuin past. Je hebt keramische tegels, betontegels, natuursteentegels, klinkers en stenen. Elk materiaal heeft zijn eigen, unieke eigenschappen en een verschillende duurzaamheid. Maar denk ook aan invloeden van het weer bijvoorbeeld veel zon in bepaalde hoeken of helemaal geen zon. Door gebruik van verschillend materiaal kun je tegels kopen in allerlei prijsklassen en dat maakt dat zij voor veel mensen beschikbaar zijn.

Kleur en vorm

Maar behalve het materiaal is er ook een eindeloze keuze in kleur en vorm. Dat maakt dat je ook heel veel kan combineren en kan spelen met tinten. Zo kun je de tuinvloer heel afwisselend en speels maken. Maar je kunt ook gaan voor rust en een egale bedekking van de grond. Denk daarbij goed na over wat je precies wilt. Het weer, de ligging van je tuin en de hoeken in de tuin waar misschien hoge schuttingen staan, zijn ook van invloed op bijvoorbeeld de kleur die je kiest. Kies je bijvoorbeeld voor donkere tuintegels in een al donkere hoek, dan begrijp je dat die hoek dus donker blijft.

Maak er gewoon wat moois van

Uiteindelijk maakt het niet uit wat je kiest als het maar bij jouw past en als je je maar prettig voelt in jouw tuin. Tuintegels geven je alle mogelijkheden. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen.