Lifestyle

Je woning beschermen tegen inbrekers

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, is het vanzelfsprekend dat je je woning gaat inrichten. De meeste mensen kiezen voor een hele dure inboedel, zodat hun wooncomfort een stuk beter is. Toch is dit ook interessant voor inbrekers en is het van belang om je woning zo goed mogelijk te beveiligen. Inbraakbeveiliging is anno 2023 een belangrijk onderwerp en er zijn verschillende manieren waarop je het kunt verbeteren. Inbrekers worden steeds slimmer en maken steeds vaker gebruik van nieuwere inbraaktechnieken. Dit betekent dat je er alles aan moet doen om je woning zo veilig mogelijk te maken. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel geven we voorbeelden, zodat je er alles over te weten komt.

Alarmsysteem

De effectiefste manier om de inbraakbeveiliging te verhogen is een alarmsysteem. Sensoren in de ramen, deuren en in een kamer, kunnen ervoor zorgen dat een inbreker niet inbreekt. Alarmen zijn tegenwoordig erg gebruiksvriendelijk en ze hebben ook diverse functionaliteiten. Deze functionaliteiten zorgen ervoor dat alarmsystemen er echt voor kunnen zorgen dat het veilig wordt in je woning. Een jablotron alarminstallatie of een ajax alarm zijn ideaal om te hebben in je woning. Deze alarminstallaties kunnen gekoppeld worden aan de meldkamer, zodat politie snel op die plek is. Daarnaast hebben ze nog veel meer functionaliteiten die je kunt gebruiken.

Sloten

Iedereen weet dat het hebben van goede sloten heel erg belangrijk is voor de inbraakbeveiliging. Verouderde sloten kunnen makkelijk geforceerd worden door een inbreker en dit is vervelend. Sloten met een hoge kwaliteit bieden veel meer weerstand tegen een inbreker. Vaak hebben deze sloten een SKG** of SKG*** keurmerk en hiermee duurt het meerdere minuten voordat het slot geforceerd wordt. Doe een beroep op de diensten van een slotenmaker, zodat deze sloten ook gemonteerd kunnen worden.

Camera’s

Naast het hebben van goede sloten en een alarmsysteem, is het aan te raden om een camerasysteem te nemen. Camerabeveiliging is de laatste jaren heel erg populair geworden en dit komt doordat het erg effectief is. Inbrekers vinden het helemaal niet fijn om op camera te staan en slaan hierdoor je woning vaak over. Daarnaast kunnen de beelden van de camera gebruikt worden voor het onderzoek van de politie. De inbrekers kunnen dan opgepakt worden en dit betekent dat je een schadevergoeding kunt krijgen. De live beelden van de camera kun je koppelen aan een applicatie op de telefoon. Zo kun je altijd naar je woning kijken als je bijvoorbeeld op vakantie bent.