Nieuws

Gewoon samen genieten met een rubberboot met motor

rubberboot met motor plaatje

Wat is er romantischer dan lekker samen genieten op één van de mooie nederlandse wateren. Lekker een flesje rosé mee en wat om te knabbelen en je hebt een fantastische dag. Toch heeft niet iedereen het budget om een groot jacht aan te schaffen. Een rubberboot met motor is dan een goed alternatief. Deze kan je met een beperkt budget aanschaffen. En als je rubberboot met motor niet al te groot is dan kan je als het even meezit deze op je zolder opbergen of wellicht in je schuur als je die hebt. Een rubberboot met motor is er in vele varianten en het vraagt toch wel wat inleeswerk om tot een goede aanschaf te komen. Dus lees snel verder om tot een goede aanschaf te komen.

Welke maten zijn er in een rubberboot met motor

Een rubberboot met motor is er in veel maten. De kleinste die er is in de meeste winkels is 2,5 meter. Niet echt geschikt om samen romantisch op het water mee te bivakkeren. In je eentje gaat nog net, maar voor twee is dit formaat echt te klein. Dit soort formaten zijn wel prima geschikt om in je eentje bijvoorbeeld mee te gaan vissen. Als je er een elektrische motor achter hangt dan kan je mooi geruisloos op de meest goede visplekken komen. Na de 2,5 meter gaan de formaten steeds met ongeveer een halve meter vooruit. Dus van 3 meter naar 3,5 meter en zo verder. Dit gaat door tot behoorlijke grote formaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rubberboot met motor van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Dit is een behoorlijk formaat maar is ook een rubberboot. Doordat deze een harde onderkant met V-vorm heeft wordt deze ook wel een RIB boot genoemd. Door deze V-vormige onderkant is er makkelijk ook op ruwer water mee te manoeveren. En dus bij uitstek geschikt om op zee levens mee te redden.

Welke motor heb ik nodig achter mijn rubberboot met motor?

Achter deze boot hangt meestal een zogenaamde buitenboord motor. De lichtste variant is de hierboven genoemde elektrische motor. Als snelheid niet echt noodzakelijk is kan dat prima. In aanschaf is deze ook nog eens laag geprijsd. Daarna komen de benzinemotoren, waarvan de kracht uitgedrukt wordt in PK’s. Dit begint vanaf ongeveer 2,5PK en loopt zo met een halve PK per keer op. Het is handig om je goed te laten adviseren over hoe krachtig je motor moet zijn voor je rubberboot. Dit is namelijk vrij bepalend voor het vaargedrag van je rubberboot met motor.