Mode

Hoe laptoptassen mijn leven hadden kunnen redden

laptoptassen

Laptoptassen zijn een onmisbaar item voor iedereen die veel reist voor zijn werk of studie. Deze wijsheid heb ik helaas pas ontdekt na het crashen van mijn geliefde laptop.

De laptop jungle

Het kopen van de juiste laptop ging niet makkelijk.  De selectieprocedure duurde lang en er was zó veel keuze, ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik heb mij uitvoerig laten adviseren over de laatste technische snufjes en gadgets. Uiteindelijk koos ik voor een laptop die zacht gezegd aan de dure kant was. Mij werd verteld dat je op zo’n enorm belangrijk product geen kosten kon sparen. Ik legde me erbij neer dat dit een grote, maar waardevolle investering was. Toen ik eenmaal een laptop had uitgezocht was ik zo suf geluld door de verkoper dat ik bij de afdeling ‘laptoptassen’ mijn aandacht liet varen. Dit was de grootste fout die ik had kunnen maken.

Waardevol bezit

Net zoals veel anderen gebruikte ik mijn laptop bijna de hele dag door. Overdag om op te werken en ’s avonds om lekker op de bank te Netflixen. Mijn laptop heeft het zelfs tijdens mijn studie trouw gedaan. Hij ging mee naar elk hoorcollege en alle werkgroepen. Ik was niet de enige student die zijn laptop overal mee naartoe nam, de rest van de universiteit deed het ook. De meeste vervoerden hun laptop in flitsende laptoptassen in felle kleuren. De laptoptassen zag ik meer als een leuk mode-item dan als een bescherming. Mijn laptop ging gewoon los mijn tas in. Laptoptassen? Ik vond het onnodig.

Wees niet koppig als het gaat om laptoptassen

Geen aandacht besteden aan de afdeling laptoptassen was geen goed idee. Er was helaas niet veel voor nodig om mijn geliefde laptop het op te laten geven: een enkele kruimel in de usb toegang. Al mijn bestanden waren in één flits weg. Mijn foto’s, filmpjes, documenten, studiemateriaal, berichten, notities, alles was weg. In totale wanhoop ging ik naar de laptopwinkel, maar ze konden niks voor me doen. ‘Je had moeten investeren in laptoptassen, dan was dit niet gebeurd’ hoorde ik van alle kanten.

Leermoment

Nu weet ik wel beter: laptops kunnen niet zonder laptoptassen. Een laptop is een waardevolle investering die zorgvuldig behandeld moet worden. Laptoptassen beschermen je laptop tegen alle gevaren: regen, vuil, kruimels en meer. Ik zal nooit meer een laptop kopen zonder de bescherming van een laptoptas. Het is niet voor niets zo’n populair product. Gelukkig zijn laptoptassen er in alle soorten en maten, er is voor ieder wat wils. Vooral als je je laptop vaak meeneemt voor werk is een professionele laptoptas goed om te hebben. Kies voor een mooie leren of suède laptoptas in het zwart, bruin of cognac. Deze zorgt ervoor dat je er top uitziet én al je waardevolle spullen goed worden beschermd.