Lifestyle

Met een douchecabine maak je je badkamer echt luxe

douchecabine

Een douchecabine kan je badkamer een compleet ander aanzicht geven. Door het plaatsen van een douchecabine zorg je ervoor dat je een echte plek hebt voor het douchen. Dat klinkt logisch, maar in een badkamer zonder douchecabine wordt je hele badkamer nat na een douchebeurt. Dankzij de cabine hou je het water en de zeepresten op één plek. Deze plek kun je gemakkelijker schoonmaken dan de complete badkamer. Daarbij ziet zo’n badkamer met douchecabine er ook nog eens een stuk chiquer uit dan een badkamer met een douchegordijn.

Welke douchecabine kies je?

Douchecabines zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen uit diverse modellen, diverse materialen, met of zonder douchebak. Noem maar op. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt welke douchecabine in jouw badkamer past. En of deze ook echt bij jou past. Ben je wat minder mobiel? Kies dan een cabine zonder douchebak. Je hoeft dan geen (hoge) opstap op. Je zorgt er dan natuurlijk wel voor dat je een goede afvoer in de vloer hebt, maar dat moet, zeker in een badkamer, geen enkel probleem zijn. Verder kun je je lol op bij het kiezen van de juiste cabine. Kies je voor een rechthoekige cabine? Een vierkante? Of toch een kwart ronde cabine?

Een glazen douchecabine is dat niet eng?

Je ziet je geest al dwalen hé, al dat glas… Dat is nergens voor nodig. Want alle douchecabines zijn uitgevoerd in veiligheidsglas. Verder kun je voor jouw douchecabine nog kiezen uit verschillende diktes veiligheidsglas. Zo weet je zeker dat het glas tegen een stootje kan. En dat is een veilig gevoel. Denk je nu bij al dat glas dat het een enorm lapwerk wordt? Dan kan ik je melden dat dat tegenwoordig echt wel meevalt. De douchecabines zijn gecoat met een speciale coating die ervoor zorgt dat kalk (bijna) geen kans krijgt.

Een douchecabine in een kleine badkamer, voegt dat wat toe?

Je zou haast zeggen dat een douchecabine juist in een kleine badkamer een goed idee is. Want wanneer je achter je douchegordijntje staat, wordt toch stiekem je hele badkamer nat. Dat voorkom je dus door een mooie cabine te plaatsen. De cabines zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zelfs al in een maat van 80×80 centimeter. Het moet toch gek gaan als dat niet in je badkamer past. En let op: ook in een kleine(re) badkamer geeft zo’n cabine een echte luxe uitstraling!